Zi de zi

Invat…zi de zi invat de la oameni, din povesti, de la televizor, de pe net, de la cei de pe strazi, de la cei care injura, de la cei care vorbesc sofisticat, de la cei bine imbracati, de la cei ce se plimba in masini scumpe, de la cei din metrou, pana la cei ce prefera sa o ia pe jos. Invat de la iubitorii de animale, de la cei ce le urasc, de la cei care stiu sa se bucure de fiecare clipa, pana la cei mai depresivi.

Cunosc…zi de zi cunosc oameni, oameni simpli, oameni complicati, oameni cu intrebari, oameni neintelesi, artisti, tacuti, iubitori, hatteri, copii, batrani, profesori, vanzatori de la tarabe, pazinici de parcari, bodyguarzi prin cluburi.

Salut…zi de zi salut oameni gri, oameni roz, oameni in culorile curcubeului, ii salut direct, le fac cu mana, le zambesc, ii blitez daca sunt cu masina, le scot limba, le fac cu ochiul. Unii imi raspund in acealasi ton, altii se chinuie, altii sunt tristi, iar unii ┬ánu raspund deloc.

Sosesc…zi de zi sosesc intr-un alt loc prin prisma faptului ca un acelasi loc e mereu altul in functie de oamenii care il populeaza si intamplarile care se petrec acolo.

Plec…zi de zi plec spre un alt tel, cu un alt scop, desi de multe ori e in fond acelasi. Plec de fiecare data altfel, de la haine, la stari de spirit, la curaj, spre altceva.

Ascult…zi de zi ascult intamplari, povesti, pasi, alarme, autobuze, trafic, frunze, caini, versuri, cuvinte, litere, soapte, filme, dimineti.

Privesc… zi de zi privesc cerul, zarea, soarele, strada, oamenii, prietenii, cunoscutii, necunoscutii, tarabele, magazinele, hainele, asternuturile.

Vorbesc…zi de zi vorbesc fie ca trebuie, fie ca nu e necesar, fie ca e corect, fie ca e gresit, de la cuvinte simple, la cuvinte complicate, fie in romana, fie in alte limbi, fie zambind, fie sa fie.

Azi..zi de zi e azi si zi de ze exista maine. Zi de zi a fost ieri si va mai fi.

Trec…zi de zi trec mai departe cu inca o zi. Si tu la fel.

Hai sa fie zi de zi frumos!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *