O poveste

Si sta singur in pat privind in gol. Sta asa deja de mai bine de o ora si totusi i se pare ca au trecut abia 10 minute. Priveste in gol, dar e departe. E departe si priveste tavanul ca sa nu-si tradeze emotiile ce-l curpind cand se uita in jur, pentru ca tot din acea camera ii aminteste de tine. Incearca sa uite si-si gaseste fel de fel de alte activitati, insa seara cand se intoarce acasa ajunge in acelasi loc gol. Nu ca nu ar fi fost gol si pana atunci, dar acum e un altfel de gol.

O vreme si-a pus tot felul de intrebari, dar acum incearca sa afle din ce in ce mai putin pentru ca a realizat ca nu e sanatos sa cauti ceva ce poate n-ai sa gasesti niciodata. Adevarul e ca timpul face minuni si ca decizia de a se alia cu el ii va aduce numai beneficii, desi pe termen scurt parea o afacere destul de proasta. I s-a dovedit inca o data ca mintea face intotdeauna ce vrea ea, iar daca reuseste sa castige impotriva inimii, vindecarea-i mai rapida si boala mai scurta.

Inainte sa adoarma, mintea-i fuge in mii de locuri si pare-se ca a uitat, insa adoarme…si subconstientul il tradeaza in fiecare dimineata cand incearca sa uite ce a visat, pentru ca iar i-ai aparut in vis. De fiecare data altfel, dar constant. Esti acolo chiar daca ai impresia ca te-a sters demult din baza de date. Inca esti printre fisierele imprastiate prin laptop, inca ti-e amprenta si parfumul in camera lui si inca nu poate renunta la perna in plus din dreapta. Si-a dat seama ca nu va fi niciodata mai mult decat o perna fara suflare, desi impregnata cu mirosul tau, va ramane inerta seara de seara. Acum nu mai e acolo si n-ai de unde sa stii daca va mai fi vreodata, ori daca va fi inlocuita de o alta perna sau un alt parfum. Ai mers la risc, poate cu ceva in minte, ori poate cu mintea complet goala, insa el nu va astepta prea mult. A tras deja concluziile si si-a clarificat totul in minte, si-a ordonat gandurile si a lasat la o parte bataile inimii si oricat de greu pare a fi, timpul e prietenul sau cel mai bun. Cu siguranta e cea mai buna decizie pe care a luat-o in legatura cu tine, dar asta a schimbat putin situatia si a adus o schimbare de atitudine in comportamentul sau. Se poarta cum n-a crezut vreodata ca e in stare, dar iti multumeste pentru ca e mai puternic decat daca ar fi mers la sala. Stii ceva? Chiar iti multumeste in adancul sufletului si oricat de indiferenta ai parea ca-i esti, te asigur ca nu-ti poarta pica.

2 thoughts on “O poveste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *