Amintiri

Ce sunt amintirile?

Dupa trecerea timpului, mintea ta filtreaza tot si aseaza in fata doar lucrurile bune si acele clipe care odata te-au facut sa te simti special. Cand crezi ca ai inchis o poarta a sufletului tau, realizezi la un moment dat ca niste lucruri minore o pot redeschide si ca oricat de bine ai incerca sa camuflezi de tine orice gol produs de-a lungul experientelor tale, vine si ziua cand va trebui sa-l redescoperi si sa-ti dai seama ca atunci cand credeai ca l-ai umplut, n-ai facut altceva decat sa-l acoperi. N-am idee ce-ai inteles cand ai citit fraza de mai sus, dar eu stiu exact ce-am vrut sa zic. E maxima mea putere de explicitate in acest moment.

De-a lungul vremii ai adunat si ai pierdut atat de multe lucruri, ai muncit si ai petrecut, ai pierdut nopti, ai mancat pe saturate, sau uneori iti ajungea doar un colt de paine sa te faca fericit, ai calatorit prin cele mai frumoase locuri, dar ai simtit bucurie si in casele vechi ale bunicilor, te-ai bucurat cand te dadeai cu bicicleta, la fel de tare cum poate te-ai bucurat cand ti-ai luat permisul. Ai gustat specialitati culinare, dar stii sa apreciezi si painea cu slanina si cu ceapa. Ai baut cele mai sofisticate sampanii de prin diverse baruri, dar stii adevarata valoare a palincii. Ai plans, ai ras, ai suferit, ai reusit, ai esuat, ai invatat, n-ai priceput, ai castigat, ai pierdut…materie prima sau oameni. Acum? Daca te-as pune acum sa-mi faci rapid o analiza a vietii tale si sa-mi spui ce conteaza cu adevarat, ceva ce nu poti imprumuta, nu poti vinde, nu poti evalua si nu are un curs al pietii, acel ceva sunt amintirile pe care le ai. Sunt mai pretioase ca orice si ce e cel mai frumos in legatura cu ele e ca n-ai nevoie de multe incrediente ca sa-ti revina in memorie. Adesea, se intampla sa ti le amintesti pe cele frumoase, indiferent de cat de multe au fost cele neplacute in legatura cu aceeasi persoana, de exemplu. Intotdeauna, dupa o perioada considerabila de timp, in care vei avea spatiul de digerare a tuturor evenimentelor, probabil mai putin placute din viata ta, atunci cand vei  vedea cate un semn ce odata avea o semnificatie, amintirile ce vor da busna pe nepusa masa, vor fi de fiecare data cele frumoase, stergand parca intregul isotric negativist al vietii tale legate de acel simbol, de acel ceva/cineva.

Inconstient, constiinta constientizeaza ca tot ce aduni in viata asta sunt de fapt amintiri. Te chinui sa te simti bine in cele mai diverse, inchipuite si neinchipuite feluri, cu sau fara sacrificii, doar ca sa aduni in bagajul tau inca o amintire frumoasa, pentru ca asta e tot ce ramane in final.

2 thoughts on “Amintiri

  1. imi voi scrie parerea mea. genul asta de conceptie:”amintirile sunt tot ce ramane la final” este indreptata spre interior, catre ego. cea indreptata catre exterior ar fi: “la final raman faptele frumoase facute pentru ceilalti si sentimentele frumoase impartasite”. iubirea impartasita prin gesturi fata de amintirile din care te poti hrani, implica o gandire axata mai mult pe oameni, nu pe un singur om.

    te pup, buna postare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *