Despre Mihai de la Ilariant.ro

La inceperea acestui post ma sperie gandul ca trebuie sa ma limitez si ma tem ca-mi va fi foarte greu. Greutatea asta vine si din faptul ca urmeaza sa vi-l prezint pe Mihai Ghete, cel cu rolul de regizor la ilariant.ro.  Se implinesc 5 ani de cand ne invartim cam printre aceeasi oameni si desi m-am straduit si am cautat bine printre amitiri, nu pot in niciun chip sa-mi amintesc momentul in  care am facut cunostinta, ori daca a existat un moment din acela.

Cert e ca Mihai e prietenul alaturi de care rad cel mai tare cand ne intalnim. Mi-am dat seama de lucrul asta anul trecut, cand am stat in acelasi camin. Ori de cate ori venea la noi in camera (asta se intampla foarte des in vreme de sesiune), chiar daca eram cufundata in proiecte, ma opream de multe ori doar sa  termin de ras pentru ca daca faceam greseala sa trag o linie aiurea in tus, era aproape imposibil de corectat. Desi eram de multe ori in criza de timp, cand era si Mihai in camera, pauzele erau lungi si dese pentru ca nu se putea altfel. Cand se plictisea groaznic, dadea peste mascotele noastre de plus si incepea nebunia. Noi nu ne mai opream din ras, nimeni nu ptuea sa mai faca nimic altceva decat sa stea si sa astepte ca Mihai sa mai faca ceva, curiosi toti sa vedem ce-i mai trece prin cap. Si-i trec multe prin cap…si intotdeauna vine cu ceva nou. De prea multe ori m-am minunat pentru inventivitatea lui si ma-ntrebam oare de unde naiba ii vin atatea idei si atatea replici. N-am gasit raspunsul, dar cert e ca ele exista in continuare si n-o sa ne plictiseasca prea repede. Daca tot am adus vorba de camin, imi amintesc de o intamplare amuzanta. Tocmai scapase de ceva partial si a venit la noi sa sarbatorim. Eu, a doua zi aveam examen si lucram pe ultima suta de metri la proiectul pe care il aveam de predat. S-a cumparat vin, s-a ras, lumea se distra, eu cu inca o colega radeam de ei printre randuri. La un moment dat, Mihai, el mare fan American Idol si Britain got Talent, avea chef sa ne arate niste filmulete amuzante tocmai pe laptopul meu si-mi tot iesea din proiect. Nu ma puteam supara, pentru ca de fiecare data cand deveneam serioasa facea el ceva sa-mi revin din starea aia. In cele din urma, cu pofta de tigara, au iesit ai nostri din camera si acolo au ramas, ca i-am inchis pe dinafara. Chiar si pe colegele noastre de camera, ca sa reusim sa terminam proiectul. A doua zi, abia ne-am deschis ochii sa mergem la examen, pentru ca ne culcasem destul de tarziu. S-a facut ca ne-a prins copiind si ne-a poftit la restante.

Pe langa toate intamplarile astea amuzante, Mihai este un tip foarte inteligent si a demonstrate-o de foarte multe ori. Inteligent ca inteligent, dar si cand nu stie ceva si vrea sa invete, are o ambitie iesita din comun si puterea de a o lua de la zero. Intotdeauna satisfactia de dupa realizari e pe masura si asta am vazut-o cand a inceput sa invete serios pentru examene. De cand il stiu a fost mereu in top, printre cei mai buni din clasa, dar in acelasi timp si un reper pentru multi. Tocmai de aceea, cand se vorbea despre gasca lor de baieti, intotdeauna se folosea expresia “Ghete and co”.

Mihai, omul care nu poate sa taca si care de mic copil a avut probleme cu oamenii care doreau sa-l domine si care indrazneau sa faca glume pe seama lui. Intotdeauna trebuie sa aiba ultimul cuvant si nu se lasa pana nu reuseste. Impartial, intotdeauna e de parte dreptatii si isi taxeaza prietenii cand simte ca acestia gresesc. Un om cu principii, cu ambitii, muncitor si desi pare un tip dur, care bate cu pumnul in masa, e un om cu suflet mare si foarte sensibil. Intotdeauna va fi acolo unde va fi nevoie de el si va demonstra ca in ciuda strambaturilor pe care le vedeti in filmulete, poate sa fie un om foarte serios si categoric.

Am uitat sa mentionez ca e un mare fan Michael Jackson, iar dupa moartea artistului era subiectul zilei cu oricine intra in discutie. Abia atunci i-am descoperit latura asta si faptul ca stie multe piese din repertoriul MJ cuvant cu cuvant si nu doar atat. Sa-l vedeti cand danseaza! Sa-l mai vedeti cand merge intr-un local si la final, toti de acolo ii devin prieteni, doar pentru ca prind drag de felul lui de-a fi si de a se distra. Si nu putine au fost petrecerile impreuna, dar putine au fost datile in care nu se distra.

Tine foarte mult la prietenii lui si intotdeauna va sari in ajutorul lor fara sa priveasca inapoi. E omul caruia ii place sa lase loc de “Buna ziua” peste tot pe unde merge si care face ce face si intotdeauna e tinut minte.

Profesorii l-au indragit, dar asta nu-l facea sa nu se tina de prostiile caracteristice varstei si sa o mai dea in bara uneori. Atunci cand simte ca greseste, face orice sa isi repare greseala, sau….uita. J Aparent, pentru ca il macina teribil chestiile astea marunte si chiar ii pasa de parerea oamenilor din jur – oamenilor care lui ii sunt dragi, acei oameni care conteaza.

Era sa uit sa va spun cat poate fi de incapatanat Mihai al nostru. Daca-si pune le ceva in cap, apoi sa nu te puna Sfintii sa incerci sa-i scoti ideea aia din minte pentru ca nu vei reusi nici intr-o mie de ani.

Asa e el, e Mihai al nostru si nu vrem sa-l schimbam cu nimic. E simplu si desi de mic copil oamenii i-au atribuit “fite” , ii voi contrazice cu vehementa, iar cei care il cunosc cu adevarat  imi vor da dreptate.

PS: in curand voi primi si o poza din frageda-i pruncie, care va fi postata cat de repede posibil.

4 thoughts on “Despre Mihai de la Ilariant.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *